Hypotheek

Heeft u het huis van uw dromen gevonden en wilt u graag weten of u het ook kunt kopen?

Onderstaande berekening geeft een indicatie wat u op basis van uw inkomen kunt lenen.
Let wel, het is een indicatie. Heeft u spaargeld, andere leningen of ontvangt u bijvoorbeeld alimentatie of een zorgvergoeding? Om zekerheid over wat u kunt lenen en of u het huis kunt kopen is het zaak een (vrijblijvende) afspraak met onze hypotheekadviseur te maken voor een adviesgesprek.

Maximale hypotheek
Gezamelijk inkomen (laagste inkomen x 0.7)

Wij gaan uit van een rente van: 1.65% 10 jaar vast

Het genoemde rentepercentage is één van de laagste in de markt en heeft een beperkte geldigheidsduur; derhalve kunnen hieraan geen rechten worden ontleend.
Vermelde hypotheekrente is inclusief alle mogelijke rentekortingen.

Wat is NHG en kom ik hiervoor in aanmerking?

De Nationale Hypotheek Garantie (NHG) is een vangnet als u uw hypotheek niet meer kunt betalen als bijv. uw relatie stopt, u arbeidsongeschikt of werkloos raakt of uw partner is overleden.

U betaalt voor NHG eenmalig een premie van 1% over de totale lening. Daar deze NHG premie is aftrekbaar is van de belasting en u met NHG vaak een lagere rente betaalt, kunt u deze kosten snel terugverdienen.

Wilt u in aanmerking komen voor een lening met NHG dan mag het aankoopbedrag van uw woning in 2018 niet hoger zijn van € 265.000,00. Voor het treffen van energiebesparende voorzieningen kunt u tot € 280.900,00 lenen, mits het extra bedrag volledig wordt besteed aan de energiebesparende voorzieningen.