Zelf Verkopen

DNA-makelaars “zelf verkopen” houdt in dat u zelf uw huis verkoopt met ondersteuning van ons.

Er komt heel wat bij kijken, huis klaarmaken voor de verkoop, mooie foto’s (laten) maken, de bezichtigingen regelen, het tekenen van het koopcontract en de eigendomsoverdracht. Wat kan ik zelf en waar heb ik hulp bij nodig?

Wij hebben daarom 3 pakketten voor u samengesteld, maar de producten zijn ook los te bestellen.

U maakt een keuze uit één van de pakketten. Na uw bestelling krijg u een welkomstmail waarmee u een account kunt aanmaken. Als die is geactiveerd kunt u de gegevens van uw huis invullen, foto’s opladen en de tekst maken. Onze backoffice regelt de fotograaf die de foto’s en de video komt maken (mits die in het pakket zitten natuurlijk). De makelaar maakt een afspraak voor een waardebepaling.

Wat is mijn huis waard?

De waardebepaling is een waarde -indicatie met daaraan gekoppeld een adviesprijs van de makelaar en bedoeld om uw woning tegen een marktconforme vraagprijs aan te bieden. Soms valt deze waarde mee, soms tegen, wilt u uw huis voor een hogere prijs aanbieden, dan kan dat uiteraard.

Om een goede waardebepaling te kunnen geven raadplegen wij belangrijke informatiebronnen, maar ook zaken als de bouwkundige staat van uw woning, de ligging en marktontwikkelingen zijn van belang.

Vervolgens bespreken wij welke verkoopstrategie en vraagprijs het beste is om een zo hoog mogelijke opbrengst voor uw woning te halen.

Vraag snel en gratis een waardeindicatie van uw huis aan via onze WhatsApp service

Waardebepaling woning

Hoe kom ik aan plattegronden?

Met digitale plattegronden geeft u de bezoekers van uw woning op funda een beter inzicht en beeld van de indeling van uw woning. Men kan zelfs de plattegronden zelf bewerken en inrichten met meubels.

Het tekenbureau heeft voor het maken van deze plattegronden schetsen met maatvoering nodig van uw huis. Die schetsen/tekeningen kan u uit een oude brochure halen of u hebt van elke verdieping zelf een schets gemaakt. Kunt u zelf niks aanleveren, dan kan u de woning laten inmeten door een bouwkundige; die maakt dan ook plattegronden en u krijgt er een meetcertificaat bij. Het inmeten gebeurt conform de meetinstructie NEN 2580.

Deze professionele plattegronden zorgen voor een hogere ranking op funda.

 

Plattegronden woning

Ik wil mijn huis op Funda

Voordat wij uw woning op funda kunnen plaatsen hebben wij natuurlijk eerst alle belangrijke informatie nodig. Om deze informatie bij ons aan te leveren logt u bij MijnDNA.

Als u alle gegevens van uw woning heeft ingevoerd en nadat wij al deze informatie, de plattegronden, video en foto’s van uw huis, hebben verwerkt en de makelaar alles nog een keer heeft gecontroleerd, wordt uw huis op funda, de site van DNA-Makelaars en andere grote huizensites, gepubliceerd. Het kan 1 á 2 dagen duren voordat uw huis op funda goed zichtbaar is.

 

Funda presentatiepakket

Wie doet de bezichtigingen?

De meeste kandidaat-kopers vragen een bezichtiging aan via funda. Daar vullen zij hun contactgegevens in, die funda naar DNA-makelaars stuurt. Onze backoffice stuurt de aanvraag door. U neemt vervolgens contact op met de kijkers om een afspraak te maken.
Een klein percentage belt onze backoffice. Wij noteren de gegevens en sturen die door.

Alle kijkers krijgen een bericht van onze backoffice waarin staat dat u zo spoedig mogelijk contact opneemt voor een afspraak. Na de afspraak stuur u een door DNA-makelaars standaard mail naar de kopers met een aantal vragen waardoor u een indruk kan krijgen of een kijker interesse heeft in uw huis.

Bezichtiging woning

Wie doet de onderhandelingen?

De geïnteresseerde kan, afhankelijk van het pakket, het bod doen via DNA-makelaars of rechtstreeks naar u als verkoper. Indien de onderhandelingen via DNA-makelaars lopen dan krijgt u het bod uiteraard doorgestuurd. De makelaar van DNA-makelaars bespreekt het bod met u. De koper krijgt een reactie op het bod.

Wanneer u direct een bod van een kijker krijgt kunt u hem het het beste aangeven dat u het bod eerst gaat bespreken met de makelaar van DNA-makelaars en dat er spoedig een reactie volgt.

Zelf onderhandelen mag natuurlijk. De vraag is of dat verstandig is. Als professionele makelaar weten wij hoe je het spelletje speelt. Zeker als er ook een aankoopmakelaar bij betrokken is.
Het is in ieder geval van belang dat DNA-makelaars op de hoogte is van onderhandelingen. U kunt dan altijd terugvallen op de expertise van de DNA-makelaars. Een ware toevoeging aan uw pakket.

 

Onderhandeling woning

Hoe stel ik een koopakte op?

DNA-makelaars stuurt bij mondelinge overeenstemming een personaliaformulier en bevestiging van het bod met de voorwaarden, uit. Als die is verwerkt maken wij een concept van de koopakte. Koper en verkoper krijgen een link naar het (beveiligde) online dossier. Daarin staan alle stukken klaar: de koopakte, lijst van zaken, toelichting enzovoort. Nadat iedereen akkoord is kan er getekend worden.
Een pdf van de getekende koopakte sturen wij naar de notaris. Die zal de levering voorbereiden.

Hypotheek woning