Bezichtiging woning

Full-Service

DNA-makelaars “Full service” houdt in dat wij u als uw persoonlijk makelaar en adviseur op een deskundige wijze helpen en begeleiden bij het gehele verkoopproces van uw woning.

Een groot verschil ten opzichte van “zelf verkopen” is dat u nu gebruik maakt van onze expertise, denk aan een full-time (en niet 9 tot 17u) back office die al uw vragen beantwoord en al het telefonische en schriftelijke contact met geïnteresseerde en uw (potentiële) koper heeft. De juridische aspecten die komen kijken bij de verkoop van uw woning zijn voor ons vanzelfsprekend, actuele wetgeving, uitgebreide en begrijpelijke uitleg van de koopovereenkomst, bewaken van de gemaakte afspraken in de overeenkomst, controle op de notariële afhandeling van de verkoop. En dit zijn zomaar enkele punten van de extra’s die u uit handen wordt genomen.

De verkoop is helemaal onze zorg en wij streven voor u naar een zo hoog mogelijke marktconforme verkoopopbrengst van uw woning. Alle kosten hiervan betaalt u, via de notaris, pas bij overdracht van de woning.

Kennismakingsgesprek en opname van uw woning met waarde indicatie

Deze waarde stellen wij vast aan hand van de marktsituatie, de staat van uw huis, de omgevingsfactoren en de prijzen van woningen bij u in de buurt. Uiteraard leggen wij u precies uit hoe we tot de waarde zijn gekomen. Hierna bespreken we samen de verkoopstrategie, welke doelgroep we kunnen benaderen en op welke manier we deze doelgroep kunnen bereiken.

Waarde indicatie

Papierwerk

Samen leggen we de gemaakte afspraken én adviezen schriftelijk vast. Zo weten we beiden waar we aan toe zijn. Hierna mag u aan de slag. Wij hebben u gevraagd om een aantal documenten te verzamelen. Denk hierbij aan een legitimatiebewijs, hypotheekakte, het eigendomsbewijs, maar ook een energieprestatielabel en een WOZ-beschikking. En wellicht hebben wij u een aantal (onderhouds) tips gegeven, deze kunnen ook worden uitgevoerd.

Hypotheek woning

Opruimen, schoonmaken en onderhoudsklussen aanpakken

Veel huizenzoekers laten slecht onderhouden, gedateerde woningen links liggen. Kopers kunnen grootschalige verbouwingen nauwelijks meer meefinancieren in hun hypotheek. Kijkers zien als eerste de buitenkant van uw woning. Zorg ervoor dat uw huis en tuin er goed verzorgd uitzien. Wij zullen uitgebreid met u door uw woning gaan en geven u aanwijzingen hoe u op een eenvoudige wijze uw woning aantrekkelijk kan maken voor potentiële kopers. Ook hebben wij een handige checklist voor u om uw woning verkoopklaar te maken. Heeft u daarna nog een keer onze “kritische” (maar eerlijke) blik nodig? Dan komen we graag kijken wat u met onze tips heeft gedaan, voordat de professionele fotoshoot zal plaatsvinden.

woning verkoopklaar maken

Uw huis op Funda

Vervolgens gaan wij aan de slag om de volledige verkoopdocumentatie (professionele foto’s, video, plattegronden en pakkende teksten) van uw huis in orde maken, zodat de woning op Funda, onze eigen internetsite, mobiele websites en social media, geplaatst kan worden. Om duidelijk aan te geven dat uw woning te koop staat plaatsen wij – indien gewenst – een bord in de tuin of op het raam. Uiteraard verzorgen wij ook een uitgebreide informatiebrochure waarin uw woning aantrekkelijk en duidelijk wordt gepresenteerd. Om de populariteit van uw woning op Funda te volgen maken wij een account voor u aan, zodat u de statistieken (brochure downloads, informatieaanvragen, aantal keer bekeken etc) kunt inzien.

Funda presentatiepakket

De bezichtigingen

Een mogelijke koper heeft uw huis op Funda gezien en is geïnteresseerd geraakt. Hij/zij belt ons voor een afspraak om uw woning “live” te bekijken. Spannend voor u én voor de geïnteresseerde. Als de koper binnen loopt is hij/zij vol verwachtingen. Gaat dit huis aan de verwachtingen voldoen of wordt het een tegenvaller? Zorg er daarom voor dat uw woning fris ruikt, leeg de prullenbakken, verberg de stapel was en de hondenmand. Wij zijn altijd aanwezig bij de bezichtiging, brengen u uiteraard gelijk na een bezichtiging op de hoogte van het resultaat en bespreken met u de eventuele opmerkingen en vragen van de mogelijke koper. Komt het niet uit dat wij meerdere malen per week komen bezichtigen, omdat dit lastig is met uw kind(eren), huisdier(en), vrije dagen? Dan plannen wij in overleg met u een open huis of kijkmomenten (op afspraak) op een specifieke dag van uw voorkeur. Twee keer per jaar organiseert de NVM de landelijke open huis route, hiervoor kunt u zich gratis aanmelden. U doet dan zelf de bezichtigingen en wij zorgen voor duidelijke uiting op de diversen websites en ontvangt u promotiemateriaal voor uw woning en om aan de geïnteresseerde mee t geven.

 

huis bezichtigen

Onderhandelen

Als de interesse leidt tot een bod, dan overleggen wij met u en adviseren wat wij met het bod gaan doen. Het onderhandelen vormt een belangrijk onderdeel van het verkopen van uw huis. U wilt een zo hoog mogelijke opbrengst, de koper wil zo min mogelijk betalen. Niet iedereen kan daar even goed mee omgaan. Als professionele makelaar weten wij hoe je dit “spelletje” spelen moet, zeker als er ook een aankoopmakelaar bij betrokken is. Een makelaar is niet emotioneel betrokken bij een woning en kan daardoor harder en zakelijker onderhandelen.

Koopovereenkomst woning

Huis verkocht

Pas als we definitieve overeenstemming hebben bereikt over de verkoopprijs, de aanvaarding, overname roerende zaken en eventuele andere voorwaarden, is de koop gesloten en gaan wij over tot het maken van de koopovereenkomst.

Voor het ondertekenen van de koopovereenkomst, wordt een concept van deze overeenkomst naar u en de koper toegestuurd ter controle. De koper mag de notaris kiezen waar hij de eigendomsoverdracht plaats wil laten vinden. De overeenkomst zullen wij uitgebreid en in begrijpelijke taal met u en de kopers doornemen, alvorens deze wordt ondertekend. Na ondertekening van de koopakte heeft de koper nog 3 dagen bedenktijd om zonder kosten van de koop af te kunnen.

Huis verkopen

Eigendomsoverdracht

Dan is het zover: uw woning wordt overgedragen aan de nieuwe eigenaar! Voor de overdracht is het gebruikelijk om een voorinspectie te doen. De koper kan dan zelf bekijken of de woning leeg is en of de woning in de staat is zoals hij die gekocht heeft. Ook kunt u de meterstanden opnemen. Uiteraard zijn ook wij hierbij aanwezig en gaan we mee naar de notaris om de akte van levering te ondertekenen en u te feliciteren met de verkoop van uw woning!

Koopovereenkomst huis